Rådjurdsgryta med svamp

En härlig smakrik gryta som passar utmärkt att tillaga med viltkött men självklart går det lika bra med nöt eller gris. Själv brukar jag servera den med en god broccoligratäng. När jag själv lagar mat har jag inga direkta måttanvisningar utan jobbar med det jag har hemma och anpassar till hur många portioner som det är tänkt att räcka till.

Ingredienser:
 rådjurskött skuret i små bitar
 rikligt med kantareller / trattkantareller
 rött vin
 grädde
 eventuellt mjöl till redning
 1-2 vitlöksklyftor
 salt & peppar
 cayennepeppar
 soja
 smör
 torkade trattkantareller
 viltbuljong

Tillagning:
Lägg svampen i en varm gryta och låt dem vara tills allt vatten har kokat ur dem. Lägg i rikligt med smör, samt pressa i vitlöken. Krydda med salt, peppar & cayennepeppar. Stek tills svampen är genomstekt. Ta upp svampen och lägg på en tallrik.

Lägg i mer smör och stek köttbitarna. Salta & peppra lite.

Smula de torkade trattkantarellerna

Häll på vatten och rödvin samt den torkade svampen och låt koka upp och sänk därefter och låt stå och småkoka tills köttet är mört och fint. Smaka av under tiden med lite soja, viltbuljong, kycklingbuljong, salt, peppar & cayennepeppar

När det är ca 15-20 minuter kvar häll i grädde och häll i ev redning.  Lägg i den stekta svampen så den precis hinner bli varm innan serveringen.

Tips:
Serveras med tex en varm och god broccoligratäng.

Lämna ett svar